2014 m. rugsėjo 21 d., sekmadienis

Pagrindinis darbas - mėgautis

Jau nebe vasara ir dar ne ruduo. Toks dabar Berlynas. Nebe jauna, bet dar nesena. Tokia aš dabar. Todėl mėgaujuosi tokiomis dienomis, kaip ši, kai saulė kaitina, langai atviri, lauko staleliai kavinėse nusėsti, vasarinėm suknutėm papuoštos mergaitės spardo per anksti mirusius lapus. Jei aš būčiau lapas, norėčiau va tai gulėti ant saulytės, kartais šokant, kartais šokinėjant, kartais užsikabinant už kokio praeivio. Taip daug smagiau, nei būti nuplėštam vėjo ir sutrypto lietaus. O paskui dar ir pervažiuotam automobilio.

Berlyno centras pilnas turistų, pramogautojų ir laisvų profesijų žmonių, kurie šiandie, kaip ir aš, nusprendė nedirbti. Et, vis vien penktadienis, niekur nepabėgs tie darbai. Berlyne mažai kas skuba. Nebet užsiimti laisvo stalelio ant saulės. Čia vyrauja hedonistinė, tai yra – mėgavimosi gyvenimu kultūra. Šiandien perskaičiau "Der Spiegel" straipsnį apie laiką. Pasirodo, kuo labiau mes jį taupom, tuo greičiau jį prarandam. Paradoksas, ne kitaip. Laikas šaiposi iš mūsų. Visa pramonė sugalvota kaip jį stabdyti, kaip jį efektingiau naudoti. O tą sutaupytą laiką mes čia pat, net nepastebėdami iššvaistom netikram bendravimui, žinojimui to, kas mums nesvarbu bei reabilitacijos kursams.. O geriausia reabilitacija – išsitiesti ant pievutės su alaus buteliu ir ausinukais. Arba su geru draugu. Arba su kitomis mamomis.

Berlyne taip pat yra darboholikų, bet visuomenė tokiais nesižavi, jų nepalaiko ir neskatina. Čia cool yra turėti laiko, ne pinigų. Jei tikrai esi labai užsiėmęs, apie tai geriau garsiai nekalbėti. O jei darbai trukdo pasimėgauti saule, paragauti naujos ekologiškos kavinės patiekalų, perskaityti laikraštį, nueiti į parodos atidarymą, su draugais paklausyti koncerto, pažiūrėti filmą ar tiesiog pagulėti parke, tu esi viso labo tik lūzeris..

Bet jei neskubi, laikas taip pat nebeskuba. Ir jei ko nors nespėji, vadinasi buvo nesvarbu. Svarbu yra tobulinti save ir daryti tai, kas manai tau yra svarbu ar reikalinga. Ne kitiems, o tau. Gal todėl Berlyne daug kas atranda save..


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą