2016 m. birželio 13 d., pirmadienis

Apie Lidl, Užkalnį ir neatsakingą žiniasklaidą


Neiškenčiau. Savaitę burbėjau tik namuose, kol galiausiai nusprendžiau parašyti. Žinau, Lidl ir Užkalnis šiuo metu gausiai komentuojami, abi temos itin aktualios ir turi aiškias gerbėjų ir nekentėjų stovyklas. Ir tų, kurie bijo pasakyti savo nuomonę ir sako: “man nesvarbu”.


Artišokų Lidle irgi geriau neiškokite:)
Pradėsiu nuo Lidl. Sakykit, kodėl, kai į Lietuvą atėjo Barkley bankas, buvo trimituojama kaip nuostabus gėris, padėsiantis Lietuvos ekonomikai, skaičiuojamos naujai sukurtos darbo vietos, pridėtinė vertė, sumokami mokesčiai. Nors bankas neteikė visiškai jokių paslaugų Lietuvai. Kodėl, kai ateina vienas didesnių Vokietijos investuotojų, kuris ne tik įdarbina žmones, moka mokesčius, bet ir perka produkciją iš vietos gamintojų bei pasiūlo žmonėms pigesnių prekių, staiga reikia pradėti į jį žvelgti su neslepiama pašaipa ir įtarimu, kad jo pigios prekės turbūt labai blogos. Ar mums skandinavų ir britų investuotojai įdomesni už vokiečius? Bankai, lupantys aptarnavimo mokesčius kaip jokiose kitose šalyse yra verti didesnės pagarbos? Ar Vokietija nėra viena tų šalių, stovinčių prioritetiniame Lietuvos investuotojų saraše? Ar Vokietija nebeasocijuojasi Lietuvoj su kokybe, tikslumu, sąžiningumu, taupumu?

Visi, net moksleiviai žino, jau nekalbant apie žurnalistus, kad be užsienio investicijų Lietuva ilgai nepatrauktų, kad be tų investuotojų neturim jokių galimybių didinti taip svarbų valstybės gerovei BVP. Kodėl tada staiga ima ir užkliūna Lidl? Kompanija, investavusi nemažai ir žadanti dar daugiau investuoti. Kodėl pigios prekės sukelia abejonių? Kodėl stebimės, kad žmones domina pigesnės prekės? Kodėl nenorime, kad žmonės sutaupytų ir galbūt galėtų nusipirkti tų prekių, kurių kituose prekybcentriuose neįkanda? Šešias porcijas ledų už dviejų kainą. Tris kilogramus vietoj trijų bananų. Putjančio vyno ir pelėsinio sūrio šeštadieniui. Saldainių pakuotę ir šaldytų pyragėlių sekmadieniui. Tai, kas nebūna įtraukta į jokius pirkinių krepšelius.

Tiek straipsnių apie protingus apsipirkimus, tiek ekspertų komentarų apie pigias prekes, kiek jų pasirodė praeitą savaitę, dar nebuvau lietuviškoje spaudoje skaičius. “Pigios prekės apgaulė – prisiperki jų daugiau nei reikia”, - sako vieni. Kiti tuo metu tvirtina, kad Lidl per mažas pasirinkimas. O trečias straipsnis, kuris privertė kvatoti iš konkurentų “pijarščikų” neišradingumo – vajevaje, prie agurkų kažkoks žmogelis nerado pirkti krienų lapų, kaip įpratęs brangiuose prekybcentriuose. Ir sakykite - nuo kada tie krienų lapai tampa pretekstu normalaus Delfi žurnalisto normaliam straipsniui? Kartais turėdamas tikrą naujieną iki tų žurnalistų niekaip neprisimuši, bet jei pastebėjai, kad Lidl trūksta krienų ir serbentų lapų pundelio – pirmosios pozicijos garantuotos.


Bet iš tiesų man ne taip ir svarbu, ką jie rašo apie tuos investuotojus. Man svarbu, ką jie rašo apie žmones. Man skaudu, kad jie tyčiojasi iš visų. Iš tų, kurie stovi eilėse, kurie ieško pigesnių prekių, kurie tiksliai suskaičiavę kiek gali išleisti maistui, kurie žingsniuoja su Lidl maišeliais, džiaugdamiesi, kad pavyko sutaupyti. Suprantu didžiųjų prekybos centrų komunikacijos strategiją - reikia įvaryti kompleksą, kad taptų gėda apsipirkti Lidl. Nes kitų argumentų ten neiti pirkėjai neras. Dar viena visuomenės stigma – užmesti ant žmonių dar vieną kažkam reklamiškai naudingą, bet žmonių orumą žeidžiantį stereotipą. Dar viena proga patyčioms klasėje, darbe, kaimynystėje. Užkalnis į vatą nevynioja žodžių – iš karto išvadina visus tuos, kurie stovi eilėje, runkeliais, praščiokais, tinginiais. Visi kaip užsispyrę tvirtina – eikit dirbt, užuot eilėse stovėję.

Užkalniui atrodo prasmingiau rašinėti tautą įžeidžiančius rašinėlius, jis juk nėra prasčiokas, jis nėra varguolis ir jokiu būdu ne runkelis. (tiesą sakant, labai norėčiau, kad jis kada nors plačiau apibrėžtų šitą sąvoką, nes net nežinau ar tai klasifikacija pagal pajamas, išsilavinimą, paskelbtų komentarų kiekį). Jis yra populiariausio portalo apžvalgininkas, jam nereikia poilsiauti su kitais varguoliais Palangoje, valgyti pakelės užkandinėse ir stovėti eilėse prie pigių prekių. Nes jis pats yra pigi prekė. Jis dėlioja pigius žodžius ir iš to gerai uždirba. Ir tyčiojasi toliau iš tų, kurie jį komentuoja. Fenomenas, ne kitaip. Bet ar verta tuo didžiuotis, jei nesi runkelis – labai abejočiau. Piktas urzgimas ir tautiečių kandžiojimas tikrai nepastato jo į intelektualų būrį, kad ir kokį brangų maistą jis kimštų už savo didelių žandų.
Bet nenoriu plėstis apie Užkalnį. Niekas jam neuždraus rašyti, kaip niekas neuždraus man reikšti savo nuomonės, o žmonėms pirkti prekes ten, kur jiems tik norisi. Bet atsakinga žiniasklaida gali pasirinkti, ar jiems ir toliau skatinti patyčias, tegu pavadintas “juodu jumoru” ir ar toliau tyčiotis iš pažeidžiamiausio visuomenės sluoksnio, kuris Lietuvoje sudaro turbūt daugiau nei du trečdalius visų gyvenojų, ar vis tik džiaugtis sveika konkurencija ir naujais investuotojais ir diegti visuomenėje tokias vertybes, kaip pasirinkimo laisvė. Lietuvoje, kur dėl patyčių nusišauna trylikametis, kur nusižudo juodo jumoro visuomenėje nebeištvėręs darbingas vyras ar su žmogiško orumo žeminimu nesusitaikęs menininkas, kur kas antras iš šalies išvykstantis žmogus tai daro ne dėl pinigų, bet dėl noro gyventi oriai, socialiai atsakinga žiniasklaida tikrai neturėtų toleruoti tokio iškreipto “juodo jumoro”.

Berlyne, tolerantiškiausiame mieste kurį esu mačiusi, net neįsivaizduojama, kad kažkam gali rūpėti, kad žmonės stovi eilėse, kažkam būtų įdomu, ką jie valgo ar ką jie rengiasi, o juolab laikraščiams ar interneto portalams atvirai tyčiotis iš žmonių, kurie nepaklūsta kelių pseudoautoritetų ar banko analitikų skelbiamoms nuomonėms. Laisva visuomenė yra tada, kai individai toleruoja visišką kito laisvę, jei ji tik nesusipina su bendražmogiškom moralės normomis. Vat ir norisi paklausti tos masės protingųjų ir turtingųjų Lietuvoje – koks jums skirtumas, kad žmonės stovi eilėse, kokią teisę jūs turite jiems sakyti kaip jiems elgtis, kuo tikėti, ką vilkėti ir ką valgyti. Paryžiaus bomžas pasirinko tokį gyvenimo būdą ir yra laimingas gerdamas pigų vyną Senos pakrantėje. Pabandykite jam paaiškinti, kad eitų dirbti. Į nosį turbūt gausite. Užkalniui tektų pabadauti kelis mėnesius, kad nuo tokio pabėgtų. Berlyno alaus butelių rinkėjai arba gatvės muzikantai yra linksmi ir laimingi žmonės. Jie nenori dirbti, jiems smagu buteliauti, dainuoti ir nesukti sau galvos dėl rytojaus. Vargšui keliautojui smagu stabdyti pakeleivingas mašinas ir miegoti šiaudų kupetoj. Alpinistui smagu kopti į kalną ir virti kruopų košę trobelėje. Mamoms smagu leisti laiką su “prisidirbtais” vaikais. Tėčiams smagu pasiimti tėvystės atostogas. Močiutė, užuot ėjus papildomai dirbti, renkasi auginti anūkus. Vidutinio amžiaus vyras nori darbo pagal specialybę ir nenori dirbti bet ko. Penkiasdešimtmetė moteris tiesiog neranda darbo. Ir ką – visi jie padugnės? Kas pasakė, kad tik dirbantis žmogus nusipelno pagarbos?? Ir kas pasakė, kad juoda tulžimi persunktas komentatoriaus darbas yra tikrai naudingesnis visuomenei nei dirbti neinančios mamos? Ar kyšius imantis politikas ir juos duodantys verslininkai yra vertingesni visuomenės nariai, nes jie nestovi eilėse prie Lidl? Ar jie nėra runkeliai, nes už vogtus pinigus atostogauja užsieniuose?

Labai džiaugiuosi, kad 15min.lt uždraudė neregistruotus komentarus, nes manau, kad komentarų ir klikų skaičiais paremta žiniasklaida neturi visiškai jokio patikimumo. Sakykit man, kokią naudą visuomenėje turi komentarai po straipsniais apie avarijas, savižudybes, išprievartavimus? Vieni iškrypėliai juos rašo, kiti skaito, treti publikuoja ir džiaugiasi klikų skaičiumi. Daliai visuomenės tai atrodo normalu, kita dalis tiesiog tyli, nes bijo pasakyti. Nes niekas niekada mūsų neskatino diskutuoti ir reikšti savo nuomonę. Ir todėl dalis visuomenės, žinodama, kad niekam neįrodys savo teisybės, tik gaus naują patyčių dozę, gūžiasi, traukiasi, lenda į savo kiautus, namus, išvažiuoja arba dar blogiau – išeina su visam. Ir jie tikrai ne runkeliai.

O baigti noriu apie Lidl. Dažnai ten užsuku, nes ji yra pakeliui iš vaiko darželio. Niekada nebūna eilių prie vėžimėlių. Tikiu, kad ir Lietuvoj nebebus, nes jie atidarys pakankamai daug parduotuvių ir žmonės galės greitai ir patogiai apsipirkti. Turiu ten mėgstamų prekių, patinka, kai būna kitų šalių dienos ir jie sugeba pigiai pasiūlyti prancūziškų sūrių, itališkų desertų, švediškų šaldytų kukuliukų, azijietiškų padažų. Kai noriu šviežios mėsos savaitgaliui, kai reikia ingredientų pyragui ar ypatingam kepsniui - einu į Kaisers arba Edeka, kai noriu daržovių ir vaisių - važiuoju į turgelį arba į turkų parduotuves, jei reikia kruopų, aliejaus ar užtepėlių – einu į bio supermarketus, bet kasdienius poreikius Lidl gali puikiai patenkinti pernelyg nesugaišindamas ir neištuštindamas piniginės. Daugybė vokiečių apsipirkinėja pigiuose tinkluose, kaip Aldi, Lidl, Norma, Penny markt ir niekas, absoliučiau niekas iš jų nesityčioja. Jei gyveni centriniame Berlyne, į parduotuvę dažniausiai žingsniuoji pėsčias ir renkiesi tą, kuri pakeliui arba tą, kuri arčiau namų. Ir net nemąstai, ką apie tave pasakytų Užkalnis ar ekspertai.

Lidl tikrai nėra kažkoks išsigelbėjimas, tai tiesiog dar vienas tinklas, siūlantis maisto produktus. Kai kurie jų pigesni, kai kurie geresni, kai kurie visai kitokie nei kitur, o kai kurie gal visai neatitinkantys lietuvio skonio. Leiskim žmonėms patiems pasirinkti. Aš už įvairovę. 

76 komentarai:

  1. Ačiū.Nors Lidl dar ir nebuvau.Bet graudu ,kad Lt apskritai reikia kalbėti tokia tema,tarytum nebūtų apie ką. Akivaizdu ,poveikis padarytas ir kitiems PC ,tai turėjo pastebėti ir Užkalnis .

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Aciu,labai geras straipsnis.Labai daug laiko praleidziu Anglijoje ir LIDl parduotuve labai populiari ir niekas i nieka pirstais nerodo.Aplamai Lietuvos ziniasklaida labai slyksti,yra keli geresni straipsniai,o didzioji dalis Uzkalnio partneriai.Liudna ir pikta.

      Panaikinti
    2. Sutinku, kad pažvelgta realybei į akis. Toj parduotuvėje nieko ypatingo neradau, bet ir nepermokėjau. Tai puiki proga mūsų išdidžioms prekybos parduotuvėms pasikeisti. Ir tai vyksta. Kai kas ir kitur ,,papigėjo". Ir tai sveikintina. Objektyviai tai toji LIDL primena bazę... Gal ir gerai, kam tinka, kam patinka. Senukai labai džiaugiasi, ir puiku. Kiti vis ieško prabangos. Irgi puiku. Būtų gerai, visiems pagal poreikį, visiems pagal skonį... Ar taip būna? Vargu. O viltis ... Taigi tikiu ir laukiu šviežio proto... Ačiū...

      Panaikinti
  2. Ačiū. Stipriai ir raštingai sukaltas straipsnis.

    AtsakytiPanaikinti
  3. puikiai! Nera ka prideti nei atimti :) Aciu

    AtsakytiPanaikinti
  4. Lidl Šiauluuose sviestinis kruasanas per pus mazesnis nei Anglijoje Lidl ;), kažin kodėl?

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Autorius pašalino šį komentarą.

      Panaikinti
    2. Anglijoje mechanikai 4 kart daugiau użdirba nei Lietuvoje. kažin kodėl?

      Panaikinti
  5. Pagaliau!Kazkas parase toki straipsni,kuri perskaicius negalvoji,kad isvaistei laika niekams,o is tikro pamastai,paanalizuoji.Ir tai pirmas kartas kai apskritai kazka pakomentavau,nes perskaicius pagaliau apeme ne pyktis,o pasididziavimas,kad yra tokio puikaus mastymo ir rastingumo zmoniu :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Prisidedu prie tokio požiūrio ir aš.

      Panaikinti
    2. Prisidedu prie tokio požiūrio ir aš.

      Panaikinti
    3. Autorius pašalino šį komentarą.

      Panaikinti
    4. labai geras straipsnis,daugiau tokiu sviesiu minciu, o ne supuvusiu komentaru

      Panaikinti
  6. Kalbant apie Uzkalni tai tolygu kaip apie proto ligoni kiri butu bandes pagydyti Rokfelerio prosenelis didysis vezio gydytojas ir butu ji pagydes nuo negalios samago sumaisytu su benzinu.Deje nepagyde tai ir nereiktu daug pykti ant ligoniu....

    AtsakytiPanaikinti
  7. Kalbant apie Uzkalni tai tolygu kaip apie proto ligoni kiri butu bandes pagydyti Rokfelerio prosenelis didysis vezio gydytojas ir butu ji pagydes nuo negalios samago sumaisytu su benzinu.Deje nepagyde tai ir nereiktu daug pykti ant ligoniu....

    AtsakytiPanaikinti
  8. Dėkui. Tiesiai į dešimtuką. Labai trūksta tokių sveiko proto pastebėjimų lietuviškoj virtualioj erdvėj.

    AtsakytiPanaikinti
  9. Geros mintys, man ypač patiko apie naują dirbtinę stigmą.
    Žinau kaip tai saldu, bet vengčiau aprašinėti oponento fizinius duomenis, nes atsiduriu jo lygyje, kai į diskusiją metami argumentai ad hominem.

    AtsakytiPanaikinti
  10. Saunu,daugiau tokiu straipsniu reikia,verta susimastyt...Kaip yra posakis,,Kodel gera gyvent Lietuvoj,,

    AtsakytiPanaikinti
  11. Priklausau tai kategorijai, kuri šaipėsi.
    Aš nesišaipau dėl Lidl atėjimo. Gal jų politika ir darbo principai pakoreguos bendrą kainų lygį, jei bus noro plėstis.
    Aš nesišaipau dėl žmonių pajamų. Kuo mažiau jų turi, tuo aktualiau kiekvienas centas.
    Aš šaipiausi iš bukumo ir godumo tų, kurie valandomis stovėjo eilėse. Dalis tų, kurie po to ėjo į vaistinę, nes nuo stovėjimo karštyje sublogavo. Tai nebuvo ta kategorija žmonių, kurie alpsta iš bado. Tiesiog negalvojanti banda, kuriai čia ir dabar prireikė patikrinti kainas ir jei tikrai pigiau, tai sugriebt kiek gali. Maž po savaitės pabrangs.

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. iš tokių pasišaipyti negriekas :) va per juos aš į Lidl dar nebuvau užėjus... ir ne todėl, kad pigesnė prekė man nėra aktualu... tiesiog laukiu, kada apsipirks tie, kurie perka vežimais.. pusmečiui :D

      Panaikinti
  12. Bravo Lina!
    Kartais užsukam į Lidl Vokietijoje ir tikrai nieko negaliu blogo pasakyti apie prekybos centrus. Lietuvoje dar neatidarius pripūtė iš musės dramblį. Lyg nieko svarbiau šalyje nevyksta. Gėda turėti tokią žiniasklaidą.

    AtsakytiPanaikinti
  13. Sauniai cia parasyta , as irgi dar nebuvau Lidl, bet aciu jiems kad atejo i LT

    AtsakytiPanaikinti
  14. gražiai ir teisingai parašyta. Tikiuosi, kad autorė nenusikopijavo mano minčių? :) Sveikinimai.

    AtsakytiPanaikinti
  15. Taip, teisingai- dabar yra birželio 14d, bet ne 00:07, o jau 10:08 val. :)

    AtsakytiPanaikinti
  16. nepykime ant Užkalnio- jis nieko daugiau nesugeba kaip tyčiojantis rašyti. Jis jau neskiria iš ko galima šaipytis, o kur prikąsti liežuvį. Surado kvepiančio "aukso" gyslą ir ją eksploatuoja, tiražuoja kaip automatas. Konvejerinė gamyba. Lietuvai, kurie daugumoje yra nepakantūs, netolerantiški- turi sau stabuką ir jį mėgdžioja. Pradžioje man buvo įdomus toks jo kalbėjimo stilius, bet dabar jo neskaitau. Piguva.

    AtsakytiPanaikinti
  17. Kitus kritikuojat, o pati saves nematot. Viskas teisingai surasyta, gera skaityt. Tik labai neskanu, kai kritikuojat Uzkalni del patyciu, o tuo pat metu pati is jo tyciojates. Jo komentarai tikrai verti kritikos, bet is jo zandu ar uzpalio dydzio nereiketu tyciotis, kai pati esat pries patycias!

    AtsakytiPanaikinti
  18. Kitus kritikuojat, o pati saves nematot. Viskas teisingai surasyta, gera skaityt. Tik labai neskanu, kai kritikuojat Uzkalni del patyciu, o tuo pat metu pati is jo tyciojates. Jo komentarai tikrai verti kritikos, bet is jo zandu ar uzpalio dydzio nereiketu tyciotis, kai pati esat pries patycias!

    AtsakytiPanaikinti
  19. Runkeli uzkalnis yra apibrezes nekarta. O klasifikuojamas jis ne pagal pajamas ar issilavinima bet mentaliteta. T.y. jei pavadintas varguoliu supranti kad tai apie tave ir del to isizeidi - esi runkelis objektyviai.

    AtsakytiPanaikinti
  20. Geriausiai Uzkalniui sekasi rasyti apie runkelius, runkeliu gyv buda ir tt, nes parases normalu apzvalgini straipsni tiek demesio nesulaukia, kaip apie chiken faktorius, silkiu skutejus ir lietuviskus runkelius,debilus, ubagus, tada sulaukus pasipiktinimo bangos, smaginasi dedamas banus, lyg saudydamas i taikini, kuris ji zemino vaikysteje, tai tiesiog kompleksuoto zmogaus, kuris istiesu nori pasirodyti esas ne toks, taktika. Juk gyvai, iskalbos neturi ir matosi kaip prakaituoja tv eteryje, nors bando neissiduoti, neiseina net buti smaiksciu, o stai uzsidares savo tamsiame kambaryje, islaisvina ir gan virtuoziskai tavo tulzi.Jo ale kuryba neturi jokios vertes, nepaliks kaip vertybe ateinancioms kartoms, tai tulzies pusle, kuri karta sprogusi pasmirs, o issiklaidzius smarvei visi pamirs.

    AtsakytiPanaikinti
  21. nesuprantu kaip isvis kalima skaityti Uzkalnio rasliavas :) Man jos tolygios reklamai televizijoj, jei prasukt neina, neziuriu visai :)O Lidlas atejo paciu laiku pas mus, zmonems to reikejo :)

    AtsakytiPanaikinti
  22. Jei lyginate ekonominę naudą šaliai ir priešpastatote Barclays su žinių eksporto modeliu ir Lidl - sūrių pardavėjus vidaus rinkoje, tai pasitikrinkinkite daugiau detalių, nes švelniai sakant - nusikalbėjote...

    AtsakytiPanaikinti
  23. na, gerai parašyta. Gaila, kad tam, kad žmonės suprastų, jiem reikia straipsnius rašyti. Gaila, kad internetinių žiniaraščių "klikų" sistema retai ką jaudina, gaila, kad Užkalnis yra populiarus kaip "Farai" "24val" ir visokios pokalbių valandos su visokiom rūtom, gitom, zitom ir kitom nevykusiom turgaus pletkų betaktėm bobelkom... Reikia džiaugtis, kad atsirado Lidl. Atsirado Lidl, atsirtas ir aldi, atsiras ir Tesco ar kažkas panašaus, ir tada susireguliuos kainos galų gale... o tie visokie pasisakymai kaip "nekietai" yra apsipirkinėti ne lietuviškuose tinkluose, nes ten.. nežinau.. aptarnavimas blogesnis, mišrainės nuplautu majonezu permaišytos iš naujo.. išnyks per laiką. Klausimas tik kiek laiko tam reikės. Bet aš pasirengęs palaukti.
    Geras Straipsnis, patogiai skaitosi. Ačiū.

    AtsakytiPanaikinti
  24. galvojau, kad žmonės pamiršo toleramcijos ir laisvo žodžio skonį, bei pasirinkimą rašyti ne tik už pinigus, bet vadovaujantis sveiku protu ir pagarba paparastam žmogui koks jis bebūtų. Ačiū už straipsnį.

    AtsakytiPanaikinti
  25. Gyvenu Lietuvoj, bet nepastebejau neapykantos Lidl, gal todel, kad neskaitau visu tu straipsniu ir pan ☺ jau labai labai seniai esu nusprendusi, kad tai tikras laiko gaisimas, paskaityti gera knyga tikrai yra daug naudingiau. Lidle jau eiliu nera 😉.Na,prekiu asortimentas ten kol kas tikrai nedidelis, bet, manau, su laiku jis prasiples.
    O kas del ziniasklaidos, tiesiog reikia, kad lietuviai maziau kreiptu demesi kas ka kur parase ar pasake. Noriu eiunu Lidla, noriu i Maxima, noriu i dizaineriu kurtu rubu parduotuves, noriu i Humana 😄. Kiekviena salis turi savo tam tikru bruozu, tam tikru savybiu. Nereikia, uzsiakcentuoti, kad lietuviai blogi, Lietuvoj viskas blogai, nes taip ir bus. As didziuojuosi, kad esu lietuve, kad gyvenu Lietuvoje. Zmones cia nuostabus, klimatas puikus. O kur kas parase kazka apie kazka tai tik to zmogaus nuomone, nereikia to tapatinti su visa tauta 😉

    AtsakytiPanaikinti
  26. Ačiū Jums už puikų straipsnį. Lietuvoje dabar labai madinga kalbėti apie tolerancijas, tačiau viešai leisti tyčios laikoma norma.
    Jūsų mintys labai taiklios ir užkabino PPU (patį poną Užkalnį) :D mano mintys su jūsiškėmis, 200 procentų ;) Sėkmės Jums! :)

    AtsakytiPanaikinti
  27. Ištis gražus straipsnis , kuris taipogi vėl kalba ir eskaluoja tas pačias opinijas . Aš tai kas man nepatinka tiesiog neskaitau , tame tarpe Užkalnio , nes jis yra tai ką įkūnija lietuviai savyje blogiausio. Man visiškai neaktualios pigesnės prekės, man trūksta prekybos centrų kur prie kasos nereikia stovėti eilėje , tai vienintelė paslauga , kurios manau trūksta daugeliui kas gali sau leisti negalvoti apie kainas

    AtsakytiPanaikinti
  28. Ačiū Jums už teisingą straipsnį.

    AtsakytiPanaikinti
  29. Nebėra ką ir pridurti. Geras straipsnis, kurio trūko.

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. pilnai pritariu. nes siaip - dazniausiai 15min. perzvelgiu tik antrastes...

      Panaikinti
  30. Pagaliau suradom laiko uzsukti i lidl pries pat uzdaryma,nustebino, kad niekas nevaro pirkeju is sales,kai tuo tarpu rimi jau durys uzrakintos.. bet nevapie tai. Visi klega apie tas mazas ar ne kainas. Nepatingejom ir ta ka "prigrybavom" i krepseli, dairydamiesi ,ir neziurint kainu, rinkdami idomesnes, kasdienines prekes, palyginome su analogiskomis prekemis is barbora.lt. Stengiausi imti pigiausias arba kiek imanoma panasesnes prekes. Nors lidl prekiu kokybe tikrai geresne nei maximos pigiuju "favorit" ar "optima" liniju, beje ju kainos buvo panasiausios i lidl. Tai va lidl saskaita 42.19€,o barbora.lt krepselio suma virsija 57€... na nesu is tu kurie zino maisto produktu kainas ir skaiciuoja, bet jei per menesi bent 15% maziau isleisim maistui... valio :) bendras ispudis: stebuklu nebuna, bet dziugu, kad ne pirmo butinumo prekes kai kam tapo labiau prieinamos ;)

    AtsakytiPanaikinti
  31. Aciu, aciu ir dar karta aciu! 15 metu gyvenau Ispanijoje, dabar jau metai Lietuvoje ir negaliu atsitoketi nuo ziniasklaidoje skleidziamos neapykanos viskam. Tyciojamasi is viskao - istorijos, anapilin isejusiu zmoniu, laiptines kaimynu ir valstybes kaimynu, pagyvenusiu zmoniu ir vaikus auginanciu motinu...Kartais net atrodo, kad tokiu rasliavu autoriai jauciasi geriau jei ka nors iskoneveikia ar isdeda i suns dienas. Manau, kad psicologai pasakytu - tai arba smurta vaikysteje patyre, arba visa buketa kompleksu turintys zmones. Tik vieno nesuprantu, kodel tokie rasliavotojai tampa vos ne tautos kumyrais?...Is tikro, spaudoje ir visoje ziniasklaidoje padetis daugiau nei atgrasi, bet, ar kam tai rupi?...Graudu, bet einame paciu bjauriausiu keliu uzsidirbti pinigus. Sako, pinigai nekvepia, bet Lietuvos ziniasklaidos pinigai ne kvepia, o dvokia !

    AtsakytiPanaikinti
  32. Labai neblogas straipsnis. Nors mąstantis žmogus nieko naujo čia nesužinos, bet gerai, kad kažkas aiškiai įvardino kas vyksta. užkalnis normlalioje visuomenėje būtų marginalas. jis - ne žurnalistas ir ne runkelis, jis budulis grafomanas. Tiek neapykantos ir patyčių bet kuriam kuris jam nepatinka, nepateikiant jokių argumentų ar analizės galima rasti tik rusijos propagandinių kanalų laidose ar spaudoje. O koordinuotu puolimu prieš Lidl delfi dar kartą atsiskleidė kaip tendencinga žiniasklaidos (jei ją tokia galima pavadinti) priemonė - arba jie vykdo užsakymą arba labai lengvai leidžiasi manipuliuojami.

    AtsakytiPanaikinti
  33. Straipsnis tikrai vertas demesio, nemanau, kad kiekvienas išdrįstų parašyti kažka panašaus! Šaunu , kad yra tokių drąsių žmonių!

    AtsakytiPanaikinti
  34. Malonu skaityti niekieno neribojamą nuomonę, o kas liečia lietuvių "gėdinimą" dėl apsipirkinėjimo Lidl parduotuvėje- man tai kvepia sąmokslu, kaip kitaip lietuvos didieji prekybos centrai susgrąžins savo buvusius klientus, kurie iš pasirinkimo neturėjimo privalėjo už viską ne tik ranką, koją bet ir inkstą parduoti. Ar tas pats "runkelis" tik nebus investavęs į vieną iš prekibcentrių ir pamatęs, kad jo investocijoms "ragai" nusprendė iš žmonių pasityčioti, vis dar tikėdamasis, jog jo lovį vis dar galbūt papildys.

    AtsakytiPanaikinti
  35. Na ir palygino Barcley su Lidlu. Vienas sukūrė nuo nulio naujas gerai apmokamas darbo vietas, kitas tik bando įsisprausti į pilną rinką tokiu būdu nieko naujo nesukurdamas, tik kad atims trupinėli pelno nuo jau esančių rinkoje, tuo pačiu ir nuo lietuvių investuotojų. Gražus straipsnis, bet beprasmis ir nekompetetingas.

    AtsakytiPanaikinti
  36. Paprasta- konkurencija Ir monopolis. Kai šie du suvaldomi laimi pirkejas, o kadangi Lt maza rinka tai Ir vyksta normalus procesai, sveikinimai Lidl

    AtsakytiPanaikinti
  37. Man skaudu, kad jie tyčiojasi iš visų. Iš tų, kurie stovi eilėse, kurie ieško pigesnių prekių, kurie tiksliai suskaičiavę, kiek gali išleisti maistui, kurie žingsniuoja su „Lidl“ maišeliais, džiaugdamiesi, kad pavyko sutaupyti.
    -------------------------------
    Labai taiklu, nes ir aš iš tų ,,runkelių''.

    AtsakytiPanaikinti
  38. Man patinka, kad lidl yra pigesnių prekių, bet yra ir per brangių. Paprašė draugė nupirkt česnaką. Jų yra visur, ne tik prabangiose parduotuvėse, o lidle nėra. Na yra - fasuotų, už tris česnakus 1,59 eur. Ir va apie tai jau rašyčiau straipsnį. Apie Užkalnį: ne teko skaityti straipsnio su patyčiomis, nebent žmonės nebeskiria tiesos nevyniojamos į vatą nuo patyčių. Apie šitą straipsnį: kelis kartus pakartojau sau mintyse, kad užsakytas straipsnis, nes nu per daug giriamas vienas tinklas ir čia jau jokia ne įvairovė... Labiausiai tinkanti citata šio straipsnio autoriui: "Piktas urzgimas ir tautiečių kandžiojimas tikrai nepastato jo į intelektualų būrį"

    AtsakytiPanaikinti
  39. Ačiū už straipsnį. O apie užupakalį galite pasiskaityti pipedija.com labai aiškiai viskas surašyta apie šį veikėją.

    AtsakytiPanaikinti
  40. Tinklaraščio administratorius pašalino šį komentarą.

    AtsakytiPanaikinti
  41. Tinklaraščio administratorius pašalino šį komentarą.

    AtsakytiPanaikinti
  42. Įdomūs pastebėjimai. Tame tiesos tikrai yra. Nežinau kaip kiti, bet aš ir mano šeima tikrai džiaugiamės Lidl atėjimu į Lietuvos rinką. Dažnai lankomės Vokietijoje ir pastebėjome, kad jų pardavimų sistema daug geresnė. Beje, gal žinote per kiek laiko nukeliauja siuntos į Vokietiją?

    AtsakytiPanaikinti
  43. Įdomūs pastebėjimai. Tame tiesos tikrai yra. Nežinau kaip kiti, bet aš ir mano šeima tikrai džiaugiamės Lidl atėjimu į Lietuvos rinką. Dažnai lankomės Vokietijoje ir pastebėjome, kad jų pardavimų sistema daug geresnė. Beje, gal žinote per kiek laiko nukeliauja siuntos į Vokietiją?

    AtsakytiPanaikinti
  44. Norite parduoti savo inkstą už skubiai pinigų, nes jūsų finansinių problemų. Manipal ligoninė yra skubiai reikia už O + ve ir A + ve inkstų donorą. Jei kas nori aukoti inkstų nedelsdami susisiekite su mumis šiandien. Jūsų inkstus. nedelsdami kreipkitės į mus, info.manipalhospital@citromail.hu

    susisiekite su mumis dabar .. (info.manipalhospital@citromail.hu)

    AtsakytiPanaikinti
  45. Dear Sir / Madam,

    Norite parduoti savo inkstą? Ar ieško galimybę parduoti savo inkstą už pinigus dėl finansinių suskaidyti ir jūs nežinote ką daryti, tuomet susisiekite su mumis šiandien ir mes jums pasiūlyti gerą sumą už savo inkstą. Mano vardas DR LORENA Fitch esu iš LORENA inkstų CLINIC Nefrologas. Mes specializuojamės inkstų chirurgijos ir mes taip pat kovoti su pirkimo ir transplantacijos inkstų su svetaine žinutę atitinkamą donorą. Mes įsikūrę Turkija, JAV, Malaizija, Indonezija, Lenkijoje, Ispanijoje. Jei esate suinteresuoti parduoti arba pirkti inkstų, prašome nedvejodami susisiekite su mumis elektroniniu paštu: LORENAKIDNEYCLINIC@GMAIL.COM

    LORENA Inkstai KLINIKA FONDAS

    Paštas: LORENAKIDNEYCLINIC@GMAIL.COM

    DR LORENA Fitch

    AtsakytiPanaikinti
  46. Sveiki gydytojo Saliamono ligoninę. Norite parduoti savo inkstą ar kitą
    organai jei taip kreiptis dėl pardavimo šiandien ir jums bus suteikta ne daugiau
    pasitenkinimas jums need.Contact su manimi elektroniniu paštu: doctorsolomon1234@gmail.com

    AtsakytiPanaikinti
  47. labai geras straipsnis,eij zurnaliugos mokykites is sios zurnalistes

    AtsakytiPanaikinti
  48. Gražu ir protinga. Suprantu, išveda iš kantrybės ir išsilieji žmogus. Bet ar tikrai verta deginti pilkasias ląsteles dėl kažkokio smarkiai susireikšminusio koldūnų eksperto rašliavos. Protingiausia ir, deja, vienintelė protinga išeitis nekreipti dėmesio, nes karavano kelionės greičio ir kryptieties pokyčių tie rašinėliai neįtakos. O del interneto komentatorių komandos charakteristikos plačiąja prasme aš pats jau senokai turiu stabilią nuomonę. Galite pabandyti, parašykite 5 raidžių rinkinį "A L I M Ė" ir paklauskite kokias asociacijas tos raidės sukelia. Per labai trumpą laika iš tų raidžių kažkokiu stebuklingu būdu keli profesionalūs visų gyvenimo reiškinių vertintojai internete jums sudėlios žodis 'ŠIKNA"

    AtsakytiPanaikinti
  49. Tinklaraščio administratorius pašalino šį komentarą.

    AtsakytiPanaikinti
  50. Ar norite nusipirkti inkstą, kūno organus ar parduoti savo inkstus ar kūno organus? Jei ieškote galimybės parduoti savo inkstą už pinigus dėl finansinio žlugimo ir nežinote, ką daryti, susisiekite su mumis šiandien ir mes pasiūlysime jums gerą pinigų sumą 500 000 USD už jūsų inkstus. Mano vardas yra gydytojas MAXWELL, esu neurologas BILL ROTH HOSPITAL. Mūsų ligoninė specializuojasi inkstų chirurgijoje, taip pat užsiimame inkstų pirkimu ir transplantacija su gyvu atitinkamu donoru. Esame įsikūrę Indijoje, JAV, Malaizijoje, Singapūre. Japonija.

    Prašome pranešti mums, jei jus domina parduoti ar pirkti inkstus arba
    Nedvejodami susisiekite su mumis el. paštu.

    paštas: birothhospital@gmail.com
    Kas yra programos numeris: +33751490980

    Geriausi linkėjimai
    VYRIAUSIAS MEDICINOS DIREKTORIAUS
    DR MAXWELL

    AtsakytiPanaikinti
  51. DĖMESIO!!!

    WhatsAp +971545539609.
    paštas: drmalathi91@gmail
    Telegrama: +971545539609

    Sveiki atvykę į MANIPAL HOSPITAL – inkstų persodinimo namus. Jei turite bėdų, ar jums reikia pinigų, kad galėtumėte sumokėti didelę skolą? Kaip surinkti pinigų skubiems poreikiams? Palaukite, kodėl nepagalvojus parduoti inksto už labai gerą kainą (400 000 USD), pirmasis sumokamas prieš operaciją, nes kyla abejonių dėl tikrojo donoro, aš esu daktaras Malathi iš MANIPAL HOSPITAL India. Mes esame kiekviename pasaulio kampelyje. JAV, Malaizija, Japonija, Kinija, Graikija, Turkija, Nigerija, Australija, Argentina, Brazilija, Jungtinė Karalystė, Gana ir kt. PASTABA: - Donoras turi būti kliniškai sveikas. * Norint paaukoti organus, reikia turėti B+ ir O+ grupes. * Donoro kūno svoris ne mažesnis kaip 35. * Donoras neturi rūkyti ir nevartoti alkoholio. Galite susisiekti su mumis 24 valandas ir mes jus aptarnausime geriau, maloniai prašome susisiekti su mumis per

    WhatsAp +971545539609.
    paštas: drmalathi91@gmail.com
    Telegrama: +971545539609

    Pagarbiai daktaras Malathi

    AtsakytiPanaikinti